Què és l’Esplai Xiroia?

Per a tots, aquells que ja ens coneixeu i aquells que veniu per primer cop, aquesta és una petita explicació de qui som i què fem a partir del nostre nom “oficial” complert; Esplai Centre d’Acollida Xiroia:

Centre

Nom donat a algunes societats que tenen una finalitat cultural, el foment d’activitats o la difusió d’un ideal social, polític o religiós.

L’esplai és un lloc on tots els punts de vista hi són acceptats. Un lloc plural a tots els nivells: monitors, infants i pares i mares. Un lloc des del qual és fa, amb gran força, la tasca educativa que ens pertoca: fer néixer la part humana de les persones. I des del nostre centre també volem fomentar un ideal social lligat a la vida de la Parròquia i al barri, entorn al qual pertanyem.

Acollida

Rebre a algú que es presenta, especialment admetre’l a casa, en la nostra companyia.

A l’esplai no hi ha ningú exclòs. Tothom és acceptat, sigui de la procedència que sigui i tingui les característiques que tingui. Creiem que la riquesa de la vida està en les persones, no en les classes ni en els diners.

Xiroia

Dit d’una persona de temperament alegroi, trempat, com infantívol, graciós.


I tot ho hem de fer amb alegria i festivament. El tracte entre les persones ha de ser sincer, amigable; amb capacitat de sorprendre’s i descobrir com un infant i també d’ajudar i compartir sempre que calgui. La vida és una festa no ho oblidem.

Tot això és el L’Esplia centre d’acollida Xiroia: el nostre esplai;

el vostre esplai.

L’esplai de tots.

Ens pots venir a conèixer cada dissabte d’11 a 13:30h a la nostra adreça:

 

ESPLAI XIROIA

 Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors
C/Begur núm.8, Interior – 08028 Barcelona
 Catalunya (Països Catalans)

Mira les notícies en la nostra pàgina de facebook! I segueix-nos a Instagram (@esplai_xiroia). També podeu mirar els nostres vídeos de Youtube!

 esplaixiroia@gmail.com


Ampliar el mapa